Retro is-plakater fra Froh und Frau

Plakater til køkkenet – gæsteindlæg fra LivingSweetLiving

Hej læsere hos Vin & Grin!

Jeg hedder Christina og har hjemmesiden Livingsweetliving.dk, som er en blog og webshop med boligtilbehør, brugskunst og design til boligen. Jeg har fået lov til at være på besøg her på Vin & Grin bloggen, efter at Sophie var omkring min blog med et DIY indlæg om korkpropper i september måned. 

Vin & Grin er jo en side om mad og vin med en humoristisk vinkel, så jeg har valgt at skrive om plakater, som passer ind i dette univers.

Is-plakater fra Froh und Frau

Der er ikke mange, som synes, at is på væggen er godt, men hvis det er i form af en plakat, er det noget helt andet. Det århusianske designfirma Froh und Frau har lavet en serie grafiske plakater med forskellige ispinde som motiv.

Der er klassikere som Københavnerstang, Champagnebrus, Mælkedrenge og Kung Fu, men også en sort lakridsis, en lyserød Magnum og et sæt med to sodavandsis. Isene er meget stilistiske i deres udtryk, men man er ikke i tvivl om hvilken is, der er afbilledet.

Champagnebrus is - plakat Lyserød magnum is - plakat

Plakaterne fra Froh und Frau er i størrelsen 50×70 cm, så de vil gøre sig godt både alene, i sæt eller som midtpunkt i en galleriophængning. De er oplagte at bruge som vægdekoration i et køkken, men isplakaterne er også fine i stuen eller på børneværelset.

Prisen er 350,- pr stk.

Københavnerstang og Lakridsisen findes også som postkost i A5 størrelse til 35,- stykket. Du kan finde alle Froh und Frau plakaterne i LivingSweetLivings webshop.

Molekyle-plakater fra Incado

En anden serie madplakater er de sjove molekyle-plakater fra Incado, hvor motivet er molekyler af forskellige madvarer som lakrids, glukose, chokolade, koffein eller mælk, hvor der vises både den kemiske opbygning, formlen og navnet på molekylet. Der er 12 forskellige molekyler at vælge mellem.

Der er stor forskel på, hvor indviklet molekylet på plakaten er. Et chilimolekyle har formlen C18H27NO3, som jo automatisk giver nogle flere forbindelser end et vandmolekyle med formlen H2O. Men det styrker bare det unikke ved hver enkelt plakat. Baggrundsfarven passer fint med molekylet, så lakrids er gråsort, kanel er orangerød, pebermynte er lyseblå osv. Alle 12 fås i tre forskellige størrelser:

A5 til 29,- stykket
30×40 cm til 155,- stykket
50×70 cm til 269,- stykket

Nogle udvalgte motiver har jeg også lige fået hjem som “brikker”, hvor molekyleplakaterne er i A5 størrelse og printet på en sort MDF plade. Disse koster 85,- stykket.

Du kan finde alle molekyle plakaterne i alle størrelser her.

Retro-plakater fra Lisa Ketty Jørgensen

Sidst vil jeg nævne de grafiske retroplakater fra Lisa Ketty Jørgensen. Hun har lavet plakater med bl.a. frugt, cupcakes og kaffe i meget forenklet udgave med cirkelrunde figurer.

Fruit plakaten er med seks overskårne frugter, mens Cupcakes er med tre pyntede muffins. Disse to findes i A4 og A3 størrelse til henholdsvis 249,- og 299,-. Kaffe er en aflang plakat med en række kopper forskellig brygget kaffe. Den måler 10×30 cm og koster 400,-. Bean er en række med fire kaffebønner, hvor den øverste er grøn og nedefter bliver de mørkere og mørkere, hvor den nederste er brunsort. Denne plakater måler 12×27 cm og koster 150,-

Du finder Lisa Ketty Jørgensen plakaterne til salg hos LivingSweetLiving.

Skulle du være blevet fristet til at få mad på væggen, giver jeg 10% rabat på de nævnte plakater frem til 10. november 2015.

Du skal blot bruge koden vinoggrin, når du køber en af de omtalte plakater hos LivingSweetLiving. Koden indtastes, efter du har skrevet dine kontaktinformationer i købsprocessen.

Mvh Christina, LivingSweetLiving