Somm vinfilm

Den sværeste test du aldrig har hørt om

Kender du nogen, der er uddannet Master Sommelier? Højst sandsynligt ikke. I vin- og spiritus branchen er Master Sommerlier en af de højeste professionelle titler, man kan opnå. Kun en enkelt dansker, Kathrine Larsen, kan prale af titlen, og de fleste der forsøger, består ikke prøven. Den første Master Sommerlier eksamen blev afholdt i 1969, og siden da har kun 220 personer verden over bestået, på trods af at utallige har forsøgt sig. Teoridelen alene har en dumpeprocent på 90 %, og hvis man er heldig at komme igennem denne, venter der stadig en blindsmagning og en praktisk test.

SOMM dokumentar

Hvis du går rundt med en vinnørd i maven, så er SOMM en dokumentar for dig. Den handler om 4 sommerlier’s kamp for at blive Master Sommerlier’s og følger dem i tykt og tyndt – gennem deres teoriterpning, deres smagninger og frem til deres endelige nervepirrende eksamen. En vinfilm der sagtens kan ses af andre end vinnørder – for den er absolut ikke kedelig. Se traileren her:

Hvis du sætter dig ned for at se filmen, så sørg for at have et glas vin klar (gerne riesling) og en pakke friske tennisbolde ved hånden… så kan du selv lege med undervejs!

Kilder: www.courtofmastersommeliers.orgwww.mastersommeliers.org