tysk vinområde

Hvor godt kender du din nabo?

3 ting du måske ikke vidste om Tyskland og tysk vin.

Jo mere man lærer om vores kære nabo, jo grønnere fremstår græsset faktisk dernede. Vidste du f.eks. at:  

Fakta 1 om tysk vin

1. Tyskland er hjemland for riesling druen og producerer hele 2 /3 af al riesling vin i verden. (Tysk hvidvin på riesling druen kan være alt fra knastør til overvældende sød). Udover riesling er tyskland især kendt for vin på druer som pinot blanc (hvid), pinot gris (hvid) og pinot noir (rød).

Fakta nr. 2 om tysk vin

2. Tyskland eksporterer vin til 137 lande (ud af 193 lande i verden), hvoraf USA og de Skandinaviske lande står for ca. 40 % af eksporten. De højeste priser får tyskerne dog, når de sælger deres vin til kineserne og japanerne…

Fakta nr. 3 om tysk vin

3. Tyskerne kan godt lide tysk. Måske er det ikke nogen overraskelse, men det gælder altså både selve vinen, som de gladeligt selv drikker, men også vinenes navne. Der er tyske navne for et hav af de druer, vi kender fra fransk. For at gøre de tyske vinindkøb lidt lettere, er de mest almindelige druenavne oversat fra deres tyske navn herunder.

Tyske navn Internationale navn
Riesling Riesling
Weissburgunder Pinot blanc
Grauburgunder Pinot gris
Spätburgunder Pinot noir
tysk vin
Tysk vinlandskab, foto: www.germanwines.de

Man skal ikke andet end bevæge sig ned lige syd for Frankfurt, så er man i hjertet af hovedparten af de 13 tyske vinregioner. Så hvis du skal gøre et stop på vej til gardasøen eller sydfrankrig næste sommer, hvorfor så ikke svinge forbi det tyske vinlandskab langs Rhinen og smage på lidt tyske lækkerier?

Kort over tyske vinregioner
Kort over de tyske vinregioner, foto: www.germanwines.de

Kilde:www.germanwines.de